Ciudatenie :un alt meteorit de dimensiunea celui cazut in Rusia a trecut la doar 400.000 de kilometri distanta de Terra

Ciudatenie :un alt meteorit de dimensiunea celui cazut in Rusia a trecut la doar 400.000 de kilometri distanta de Terra

Ulei de rozmarin bio

Un alt meteorit de dimensiunea celui cazut in Rusia a trecut la doar 400.000 de kilometri distanta de Terra
Un “geaman” al asteroidului cazut la Chelyabinsk a trecut pe langa Pamant, un altul asemanator fiind “programat” pentru un sfert de secol mai tarziu.

Asteroidul 2013 EC, cu o dimensiune apropiata de cea a celui cazut la in Muntii Urali, a trecut la mai putin de jumatate de milion de kilometri de Pamant la inceputul saptamanii. Ciudatenia este ca  prezenta rocii a fost descoperita pe 2 martie, dimensiunea ei fiind imediat comparata cu cea care a cauzat moatea a peste 1.000 de persoane in Rusia.
Odata cu trecerea vremii, abilitatea de a descoperi asteroizi a crescut, tocmai de aceea apar noi noi exemplare. Din fericire, tehnologia ne ajuta sa luam masuri impotriva unor amenintari de acest fel“, a spus Gianluca Masi unul dintre cercetatorii care au studiat asteroidul.
Descoperirea lui 2013 EC se datoreaza Observatorului Mount Lemmon din Arizona.Un alt asteroid, Apophis (sau “asteroidul Zilei de Apoi), a fost descoperit de un observator european, posibilitatea ciocnirii cu Terra fiind de 2,7% (si nu mai devreme de 2036).

Sursa :www.yoda.ro

Acest articol a fost publicat în STIINTA. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>